KUFF 2019

RASVAINEN TIISTAI

Ale on pikkurikollinen, joka yhdessä parhaan kaverinsa Laren kanssa tekee pimeää keikkaa ansaitakseen toimeentulonsa. Kun luihu kriminaali Sepi paljastaa, miten Alen ja Laren rahahuolet voisivat pian olla historiaa, päättää kaksikko tarttua mahdollisuuteen, mikä ei miellytä heidän toimeksiantajaansa Näätää eikä kaupunkia pyörittävää rikolliskeisaria.

CONGRA­TULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH!

Millaista on olla sinkku nykypäivänä, kun pariutumisen suurimpia esteitä ovat sitoutumisen vaikeus ja runsaudenpula? Miten vaikeaa on olla nirsoilematta, kun Se Oikea saattaa olla seuraavan pyyhkäisyn päässä oikealla? Elokuva on esitetty Cannesin elokuvajuhlilla 2018.

MIEHEN MALLI

Intiaa riivaavat naisiin kohdistuvat väkivallanteot. Tätä ilmiötä vastaan taistelee Mumbaissa MAVA-järjestö. Kurssien ja keskusteluid en kautta pyritään muuttamaan nuorten miesten outoja käsityksiä naisten rooleista ja asemasta yhteiskunnassa.

HÖLMÖ NUORI SYDÄN

Rakastuneen nuoren miehen Lennin elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen. Kiiran ja Lennin epätavallinen ensirakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta. Useita palkintoja saanut elokuva on Suomen Oscar-ehdokas 2020.

LUOTTOMIES: JOULU­SPESIAALI

Tommi ja Juhis viettävät joulua. Joulun erikoisjakson on ohjannut Jalmari Helander. Rooleissa Kari Ketonen, Antti Luusuaniemi. Luottomies-komediasarja oli ehdolla kansainvälisessä arvostetussa Emmy-gaalassa 2019.

M – EXPERI­MENTAL FILM BY ARTIST ANNA ERIKSSON

Teoksen nimi on M ja se käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä. Tämä ikiaikainen yhteys on voimakkaasti läsnä populaarikulttuurin ilmiöissä, sen myyteissä ja ihanteissa. Sen symboliksi on valittu Marilyn Monroe, jota Anna Eriksson myös esittää teoksessa. Monroen kuolema on yhtä kuuluisa kuin hänen seksuaalisuutensa, ja siksi hän on täydellinen esimerkki siitä, miten populaarikulttuuri hyväksikäyttää näiden näennäisesti vastakkaisten voimien symbioosia ja muokkaa käsitystämme feminiinisestä seksuaalisuudesta. Elokuvan aiheet ovat voimakkaasti ajankohtaisia. Hyväksikäyttö, manipulointi ja vallan väärinkäyttö ovat iso osa Anna Erikssonin teoksen sisältöä.