KUFF 2018

BROOKLYNIN POJAT

Brooklynin pojat on dokumenttielokuva pojista kolmessa polvessa, jotka etsivät miehenmallia mistä tahansa, kun oma isä ei ole läsnä arjessa. Dokumentti löytää yllättävän vastauksen suvun isien poissaoloon poikiensa elämästä. Seuraukset näkyvät heissä jokaisessa.

Ohjaaja Inderjit Kaur Khalsan tervehdys.

EI KOSKAAN ENÄÄ

Voiko menneisyydestä vapautua? Kuusitoistavuotias Linda joutuu poikaystävänsä ra’asti pahoinpitelemäksi. Kasvokkain kuoleman kanssa, Linda päättää henkensä säilyttääkseen päästä irti subukoukusta ja väkivaltaisesta miehestä. Kaksi vuotta myöhemmin kuivilla oleva Linda on gangsta rap artisti Mercedes Bentso, joka puhuu alistettujen naisten suulla. Paettuaan yhdestä machokulttuurista Linda on päätynyt toiseen.

Vieraana dokumenttielokuvan ohjaaja Aino Suni, Mercedes Bentso ja Riitta-äiti sekä Naisten Linjan toiminnanjohtaja Kaisa Åberg.

UUDET DIKTAATTORIT – STADILAISEN GRAFFITIN ARKEOLOGIA 1986-2010

Virkavallan puuttuminen ”töhrimiseen” johti lopulta ylimitoitettuun nollatoleranssilinjaan. Stop töhryille -projektin tavoitteena oli puhdistaa kaikki graffitit mahdollisimman pian niiden ilmestyttyä. Osa taiteilijoista päättikin heittää kannut tiskiin ja toisille langetettiin valtavia vahingonkorvauksia. Mutta taistelu tilasta ei koskaan loppunut.

Vieraana dokumenttielokuvan tuottaja Matti Tervo.

PUNASII PÄIN

Tarina alakulttuurista, jossa olut on pelkkää janojuomaa ja laittomat päihteet elämäntapa, jonka aamuhämärässä väritetetään meidän Stadi pirteillä graffiteilla säväyttämän sun duunimatkaa. Yhteiskunta määrää oman ristiretkensä katutaiteilijoita vastaan.

Vieraana elokuvan ohjaaja Mika Ahlfors ja pääosan näyttelijä Ali Abdi.