Urbaanit elokuvat Kontulassa Vol 2

Kontula Urban Film Festival on rouheiden ja elämänmakuisten kaupunkielokuvien festivaali, joka järjestetään toista kertaa Helsingin Kontulassa lauantaina 13. lokakuuta 2018. Festivaalin esityspaikkana ja tekijävieraiden kohtaamispaikkana toimii Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi.

“Tänä vuonna festivaali esittää kotimaisia dokumenttielokuvia ja myös fiktiota. Kontulahan on Suomen monikulttuurisimpana lähiönä täydellinen paikka kaupunkimaisen elämän globaalille pohdiskelulle”, kertoo nuorisotalo Luupin toiminnanjohtaja Jukka P. Mattila. Yksi festivaalin järjestäjistä, joka on ollut tekemässä myös Sodankylän elokuvajuhlia.

Kontula Urban Film Festival Vol 2 – ohjelmistossa on kaksi perhettä käsittelevää dokumenttia: Aino Sunin Ei koskaan enää (2018) ja Inderjit Kaurin Brooklynin pojat (2014). Ei koskaan enää kertoo itähelsinkiläisen naisräppäri Mercedes Bentson kasvutarinan huumeidenkäyttäjästä ja parisuhdeväkivallan uhrista menestyneeksi naisräppäriksi, mutta valitettavasti alistetuksi yhdestä alistettujen naisten maailmasta toiseen.

Muutama vuosi sitten ensi-iltansa saanut Brooklynin pojat -dokumentti taas kertoo pojista kolmessa polvessa, jotka etsivät miehen mallia mistä tahansa, kun oma isä ei ole läsnä arjessa.

Festivaalilla nähdään myös mm. virkavallan Stop töhryille -projektin seurauksia kuvaava dokumentti Uudet Diktaattorit – Stadilaisen Graffitin Arkeologia 1986-2010 (2017) sekä samasta ilmiöstä kertova komedia Punasii päin (2018).

“Urbaanille, kaupungistumisesta, lähiöelämästä ja kaupunkikulttuurista kertoviin elokuviin erikoistuneelle festivaalille oli tilausta jo viime vuonna”, sanoo Kontula Urban Film Festivalin ja myös elektronisen musiikin festivaali Kontula Electronicin yksi järjestäjistä Pertti Ylikojola. Tänä vuonna ohjelmistossa olevat henkilödokumentit Ei koskaan enää ja Brooklynin pojat sijoittuvat eri maailmoihin, mutta kertovat yhtä lailla tarinan pyrkimyksestä päästä eroon perinteisistä sukupuolirooleista.

Festivaalivieraiden kanssa elokuvista keskustelemaan saapuvat mm. Mercedes Benzosta kertovan dokumentin Ei koskaan enää ohjaaja Aino Suni sekä päähenkilö Linda Roine, Punasii päin – komedian ohjaaja Mika Ahlfors ja pääosan näyttelijä Ali Abdi.

Kontula Urban Film Festivalilla näytetetään myös nuoren elokuvasukupolven elokuvia ja musiikkivideoita sekä syyskuuussa elokuvayhteisö Kelaamon järjestämässä paikallisessa työpajassa valmistuvat lyhyelokuvat.

Kontula Urban Film Festival Vol 2 -tapahtumaan on vapaa pääsy ja se järjestetään Kontulan nuorisotalo Luupissa (Ostostie 4) 13.10.2018 klo. 13-23.

Lämpimästi tervetuloa!